Menü
Markotabödöge
 • Turul emlékmű

  Turul emlékmű

  Turul emlékmű

 • Virágos Markotabödöge

  Virágos Markotabödöge

 • Egy kis lazítás a Keszeg-ér partján

  Egy kis lazítás a Keszeg-ér partján

 • Kultúrház

  Kultúrház

 • Közös kemence

  Közös kemence

 • Templom

  Templom

 • Kálvária szobor

  Kálvária szobor

 • Önkormányzatunk
 • Kikapcsolódás

  Kikapcsolódás

  Tovább
 • Trianoni emlékmű

  Trianoni emlékmű

Népszerű a Keszeg-ér

2015.08.24.

Népszerű a Keszeg-ér

Elmaradnak az út- és járdaépítések idén Markotabödögén. Az önkormányzat nem nyert támogatást a beruházásra. A Keszeg-éren kialakított kikötőjük viszont teljes üzemmel működik.

„Nem tudunk fejlesztésre költeni, mert a megnyert falubuszunkat ki kell fizetnünk. Hitelt viszont nem akarunk felvenni. Majd ha a pénzt visszatérítik, esetleg lesznek lehetőségeink" – fogalmazott a község anyagi helyzetét firtató kérdésre Horváth Sándor, Markotabödöge polgármestere. 

Fejleszteni ebben a községben is pályázati támogatással szerettek volna. Például utakat felújítani, járdákat építeni, de a markotabödögei önkormányzat sem kapott segítséget ehhez.

– Átgondolatlan, komolytalan pályázati kiírás volt. Aki ezt engedélyezte, nincs tisztában a hazai útviszonyokkal – jegyezte meg Horváth Sándor. – Azt már az elején láthattuk, hogy a hatalmas igény és a rendelkezésre álló keret miatt több lesz a vesztes település, mint a nyertes. Sajnos mi is az előbbi körbe kerültünk. Ráférne utcáinkra pedig a burkolatrekonstrukció. Hatmillió forintos igénnyel éltünk. Az óvodába vezető Közkapu utcában járdát is szerettünk volna építeni. Eleget küzdöttünk az intézményért, sikerült is megtartanunk, így természetesen járható úton akarjuk megközelíteni. 

Mivel nem nyertünk támogatást, muszáj lesz valamit önerőből kigondolnunk, mert az anyukák és gyerekek nem közlekedhetnek balesetveszélyes körülmények között. A faluban persze több helyen is időszerű lenne a járda- és útépítés, de idén ezek elmaradnak.
És hogy ne csak a gondokról számoljon be, Horváth Sándor megemlítette a Keszeg-éren létesített kenukikötőt. „Telt házzal" működik. Az önkormányzat vásárolt kenukat is, melyek bérelhetők. Úgy néz ki, hogy már előjegyzést kell felvenni rájuk, akkora az igény.

– Jönnek vidékről is sokan, saját kenukkal, kajakokkal, de a mieink is szinte állandóan vízen vannak. Jó ötlet volt tehát a kikötő építése. A falugondnokunk irányítja a kölcsönzést. Augusztus huszadikán nem adtuk bérbe a kenukat, akkor ugyanis a helyiek ingyen evezhettek – tette hozzá Horváth Sándor.

Forrás: Kisalföld

vissza

Megosztás